zaterdag 15 oktober 2011

Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee, als je het Katwijks Museum bezoekt zie je dat Katwijk aan Zee vroeger een echt vissersdorp was. Toeristen kunnen hier van strand, zee en natuur genieten. Wij zin in oktober hier geweest. Het was niet warm genoeg om op het strand te zonnebaden, maar wij hebben heerlijk gewandeld en gefietst. (Oktober 2011)


Katwijk aan Zee, uitzicht vanaf een duin.

Katwijk aan Zee - Andreaskerk - Oorspronkelijk stond deze oude kerk bijna in het midden van het dorp, nu staat hij aan de boulevard vlakbij de kust, doordat stukken land zijn weggespoeld door de zee.  De kerk is ook bekend als "Oude kerk" en "Witte kerk". Op de foto is hij bruin van kleur, maar na de renovatie die momenteel gaande is, zal de kerk zijn oorspronkelijk witte kleur terug krijgen. (Oktober 2011) 
"Vuurbaak" - De oude vuurtoren is al lang niet meer in gebruik, in de zomermaanden is hij open voor de bezoekers.
"De Katwijkse uitwatering" - Het uitwateringskanaal van de Rijn, en de zeesluis zijn te zien aan einde van het boulevard.

Tijdens een fietstocht van Katwijk naar Scheveningen heb ik deze foto's in het natuurgebied Meijendel, een groot duingebied ten noorden van Den Haag, gemaakt. Het is ook een waterwingebied, beheerd door Dunea

"Berkheide" is een fraai natuurgebied tussen Katwijk en Wassenaar.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten