zaterdag 12 mei 2018

Rijk van Nijmegen - Natuur


De Bruuk is een 80 hectare groot natuurgebied ten zuiden van Groesbeek. Het bestaat uit natte graslanden, moerassen en wilgenbosjes.
_________________________________________________________

Het Overasseltse en Hatertse vennengebied, niet ver van het stadsdeel Dukenburg, ligt in de gemeenten Wijchen en Heumen. Het bestaat uit een stuifzandrug begroeid met dennenbossen. Tussen die zandduinen liggen grote en kleine vennen, heideveldjes, weilanden en boerderijtjes.

 Foto bestellen? Zie de Website 
_________________________________________________________

Hernense Bos - De Stichting Het Geldersch Landschap beheert dit natuurgebied, gelegen bij Hernen (gemeente Wijchen)
 
______________________________________________________________________Heerlijkheid Beek - Tussen Berg en Dal, Ubbergen en Beek  is een mooi landschap, op een steile heuvelrand gelegen, afgewisseld door bouw- en weiland, naald- en loofbomen. Er zijn talloze tamme kastanjes, men zegt dat een van deze de dikste boom van Nederland is, de leeftijd word geschat op 450 jaar. Er is ook een bron en een klein beekje. In beheer van het "Geldersch Landschap". 
_____________________________________________________________________ 

De Sint-Jansberg is een natuurgebied tussen Plasmolen en Milsbeek in Noord-Limburg, met beboste hellingen, akkers en weilanden. Er zijn mooie uitzichten, holle wegen, bronbeekjes, stuwmeertjes, en een oude watermolen. In beheer van Natuurmonumenten. 

________________________________________________________________________

Geen opmerkingen:

Een reactie posten