zondag 5 juli 2009

Texel, een Waddeneiland (Juni 2009)

Een weekje vrij, wat gaan wij doen? De keuze valt op Texel, een Waddeneiland waar we nog niet zijn geweest. We hebben als eerste fietsen gehuurd, want Texel moet je op de fiets verkennen. En dan op pad, langs de mooie dorpjes, midden door de weilanden, en natuurlijk de duinen. Zelfs de tegenwind was fijn, want die zorgde voor de nodige afkoeling, het was erg warm. Wij zijn dus letterlijk uitgewaaid, precies wat we nodig hadden. 
 
De vuurtoren ligt vlakbij Cocksdorp.

De Koog, deze plaats ligt dichtbij het strand en is daardoor ook erg toeristisch. Er zijn in het centrum veel restaurantjes, hier hoef je geen honger te lijden, de keuze is groot.
 
Den Hoorn, met een mooie hoofdstraat.

Hier zijn de meeste winkels, met een marktplein waarop veel georganiseerd wordt, zoals deze folkloristische markt. De kleine kerktoren is de moeite van het beklimmen waard.
Aan de Waddenzee kant, ligt Oudeschild, de thuishaven van de vissersvloot van Texel. Van hieruit worden ook boottochten georganiseerd. Op de foto: molen "de Traanroeier"

Vanaf de dijk aan de Waddenzee zagen wij de Poldermolen "Het Noorden"

 
De schuren met een aparte vorm (Boet), vallen erg op

Bleekersvallei, natuurgebied in de duinen tussen De Koog en Den Hoorn.Men kan een mooie wandeling van 2,5 Km maken, de start is bij de Randweg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten