dinsdag 4 april 2017

Rijk van Nijmegen - Wijchen

Gemeente Wijchen, is een grotere gemeente tussen de rivieren de Maas en de Waal. Mooie dorpskernen, en wisselende landschappen, enkele recreatieplaatsen, maken een bezoek waard aan dit gebied.
Wijchen - Het Kasteel
Aan de rand van het centrum van Wijchen staat dit schitterende kasteel, omringd door een gracht en een mooi park. Het kasteel is gedeeltelijk in gebruik door de gemeente, vooral voor representatieve functies en trouwerijen. Een deel van het gebouw is ingericht als museum met vier afdelingen: archeologie, hedendaagse kunst, regionale geschiedenis en de bijzondere museumtuin "De Tuun".
Voor informatie en openingstijden zie de Website van het Museum Kasteel Wijchen
__________________________________________________________________________

Hernen - Hernense molen en Kasteel Hernen  
Middeleeuws burcht, nu in bezit van de Stichting Vrienden van de Geldersche Kastelen. Kasteel Hernen is op sommige dagen te bezichtigen. Voor informatie en openingstijden zie de website van het Geldersch Landschap. Ook de beltmolen is van de Stichting Geldersch Landschap.
_______________________________________________________________________

Batenburg - Een dorp aan de Maas met een historisch verleden. Eigenlijk is Batenburg een stadje, is mij verteld, rond 1300 en zo kreeg Batenburg stadsrechten. Het werd bestuurd door de Heren van Batenburg, hun kasteel werd door de Franse troepen verwoest in het jaar 1794. Wat over blijft van het ooit zo machtig kasteel is een schilderachtig ru├»ne, in beheer van de Stichting Geldersch Landschap & Kastelen. De rooms-katholieke kerk op de foto is gewijd aan Sint Victor. Niet ver van het stadje, aan de Maasdijk, staat een fraaie standerdmolen.

________________________________________________________________________ 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten